Opat Architects

commercial
competition
education
master planning
multi-residential
public
residential
award
exhibition
media



Child Care St Kilda
Infill Fitzroy
Infill South Yarra
Mixed Use Brighton
Shop Subdivision CBD
Tower Refurbishment CBD
Tower Refurbishment St Kilda
1 2 3  ©

Brighton
use Office/Multi-Residential
area 561sqm
completed 2003 by others

Wedged into a narrow corner site, this design for three apartments, an office and four car-spaces directly addresses the railway station opposite. Rapid construction required by the narrow and limited lane way access has been achieved through use of mirrored brick precast panel construction, visually creating a butterfly affect. A subtle ripple in the form provides articulation.

2006 contribution in Architect Victoria Winter Edition Job Number 005 pp.8-9